Vanaf deze zomer kan er in Kasterlee onder alle weersomstandigheden en in elk seizoen geskatet worden. Op maandag 25 juni gaan de deuren open van skateloods L341, een gezamenlijk project van het gemeentebestuur van Kasterlee en de Hoge Rielen.

Zowel skaters uit de omgeving als gasten op domein de Hoge Rielen kunnen van de nieuwe skate-infrastructuur gebruik maken.
 
Loods L341, gelegen op de centrale middenas van de Hoge Rielen, wordt gratis ter beschikking gesteld voor skaters, inliners en bmxers. Het gemeentebestuur op haar beurt verhuisde de quarter en funbox van het terrein aan sporthal Duineneind naar deze nieuwe locatie en kocht enkele toestellen en onderdelen bij aan. De skaters kregen inspraak bij de aankoop van de toestellen en werden een jaar lang bij de voorbereidingen van de skateloods betrokken.
 
Gedurende de komende zomervakantie zullen de gemeentelijke jeugddienst en de Hoge Rielenhet project opvolgen bij wijze van proefperiode. In september zal de loods officieel ingewijd worden met een openingsevenement. De skateloods wordt dagelijks geopend en gesloten en is vrij toegankelijk op weekdagen vanaf 15.30 uur, op woensdagen vanaf 12 uur en op weekend- en vakantie- en feestdagen vanaf 10 uur, telkens tot 20.45 uur.
 
Voor meer informatie over skateloods L341 kan je terecht bij de gemeentelijke jeugddienst (014 85 99 23 – jeugd@kasterlee.be) of bij de Hoge Rielen (014 55 84 10).